ПОЛИТИКА ЗА ПРИВАТНОСТ

Оваа политика за приватност е составена за подобро да им служи на оние кои се загрижени како се користат нивните “лични информации” (PII) онлајн. ПИИ, како што е опишано во американското законодавство за приватност и безбедноста на информациите, е информација која може да се користи самостојно или со други информации за да се идентификува, контактира или лоцира едно лице или да се идентификува поединец во контекст. Ве молиме прочитајте ја нашата политика за приватност внимателно за да добиете јасно разбирање за тоа како собираме, користиме, заштитуваме или на друг начин ги обработуваме Вашите лични информации во согласност со нашата веб-страница.

Кои лични податоци ги собираме од луѓето што го посетуваат нашиот блог, веб-страница или апликација?

Кога нарачувате или регистрирате на нашиот сајт, како што е соодветно, може да ви биде побарано да го внесете вашето име, адреса за е-пошта, поштенска адреса, телефонски број, информации за кредитна картичка, други лични податоци или други детали за да ви помогнете со вашето искуство.

Кога собираме информации?

Ние собираме информации од вас, кога ќе се регистрирате на нашата страница, поставите нарачка, се претплатите на билтенот, пополнете формулар или внесете информации на нашата страница.

Како да ги користиме вашите информации?

Ние можеме да ги користиме информациите што ги собираме од вас кога ќе се регистрирате, да купите, да се регистрирате за нашиот билтен, да одговорите на анкета или маркетинг комуникација, да сурфате на веб-страницата или да користите некои други функции на сајтот на следните начини:

 • Да го персонализираме вашето искуство и да го испорачаме видот на содржини и понуди за производи во кои најмногу сте заинтересирани.
 • Да го подобриме нашиот веб-сајт со цел подобро да ви служиме.
 • За да ни овозможи подобро да ве услужиме во одговорот на барањата за услуги на клиентите.
 • Да администрира натпревар, промоција, преглед или друга функција на страницата.
 • За брзо да ги обработувате вашите трансакции.
 • Да испраќате периодични пораки во врска со вашата нарачка или други производи и услуги.

Како да ги заштитиме вашите информации?

Нашата веб-страница е редовно скенирана за безбедносни дупки и познати слабости со цел да ја направиме вашата посета на нашата веб страница што е можно посигурна.

Ние користиме редовно малверско скенирање.

Вашите лични информации се содржани зад обезбедените мрежи и е достапен само од ограничен број на лица кои имаат специјални права за пристап до такви системи и се обврзани да ги чуваат информациите доверливи. Покрај тоа, сите чувствителни / кредитни информации што ги доставувате се шифрираат преку технологијата Secure Socket Layer (SSL).

Ние имплементираме разновидни безбедносни мерки кога корисникот ќе стави ред, внесува, доставува или пристапува до нивните информации за да ја одржи безбедноста на вашите лични информации.

Сите трансакции се обработуваат преку давател на портал и не се складираат или обработуваат на нашите сервери.

Дали користиме “колачиња”?

Да. Колачињата се мали датотеки кои веб-страницата или нејзиниот обезбедувач на услуги го префрлаат на хард дискот на вашиот компјутер преку вашиот веб прелистувач (ако дозволите), што им овозможува на системите на системот или на операторот да го препознаат вашиот прелистувач и да фатат и да се сетат на одредени информации. На пример, ние користиме колачиња за да ни помогнеме да се запаметиме и да ги обработуваме предметите во количката. Тие исто така се користат за да ни помогнат да ги разбереме вашите параметри врз основа на претходната или тековната активност на страницата, што ни овозможува да ви обезбедиме подобри услуги. Ние, исто така, користиме колачиња за да ни помогнеме да собираме агрегирани податоци за сообраќајот на страницата и интеракцијата на сајтот, така што ќе можеме да понудиме подобри искуства и алатки на страницата во иднина.

Ние користиме колачиња за:

 • Помогнете да ги запомните и да ги обработувате предметите во количката.
 • Следете ги рекламите.
 • Комбинирање на агрегирани податоци за сообраќајот на страниците и интеракциите на сајтовите со цел да понудат подобри искуства и алатки на страницата во иднина. Ние исто така можеме да користиме услуги за доверливи трети лица кои ги следат овие информации во наше име.

Можете да одберете дали вашиот компјутер ќе ве предупреди секој пат кога ќе се испраќа колачиња, или можете да одберете да ги исклучите сите колачиња. Ова го правите преку поставките на прелистувачот. Бидејќи прелистувачот е малку поинаков, погледнете го менито за помош на прелистувачот за да го научите правилниот начин за менување на вашите колачиња.

Ако корисниците го оневозможат колачињата во нивниот прелистувач:

Ако ги исклучите колачињата, тоа ќе ги исклучи некои од карактеристиките на страницата.

Обелоденување на трети страни

Ние не продаваме, не тргуваме или на друг начин не ги пренесуваме вашите лични информации на надворешни страни освен ако не им обезбедиме претходна најава на корисниците. Ова не ги вклучува партнери за веб-хостинг и други странки кои ни помагаат да ракуваме со нашата веб-страница, да го водиме нашиот бизнис или да им служиме на нашите корисници, се додека тие страни се согласат да ги чуваат овие информации доверливи. Ние исто така можеме да ги објавиме информациите кога е соодветно објавување се усогласува со законот, да ги спроведуваме политиките на нашата страница или да ги заштитиме нашите или другите права, имот или безбедност.

Меѓутоа, информациите за посетители кои не се лични за идентификација може да им се достават на други страни за маркетинг, рекламирање или други намени.

Линкови на трети лица

Повремено, по наша дискреција, можеме да вклучиме или да понудиме производи и услуги на трети страни на нашата веб страница. Овие трети страни имаат одделни и независни политики за приватност. Затоа ние немаме одговорност за содржината и активностите на овие поврзани сајтови. Сепак, ние сакаме да го заштитиме интегритетот на нашата страница и да дочекаме повратни информации за овие сајтови.

Google

Барањата за рекламирање на Google може да се сумираат преку Рекламните принципи на Google. Тие се поставени за да обезбедат позитивно искуство за корисниците. https://support.google.com/adwordspolicy/answer/1316548?hl=en

Ние користиме Google AdSense реклама на нашата веб-страница.

Google, како продавач на трети лица, користи колачиња за да им служи на реклами на нашата страница. Користењето на Google на колачот “Дарт” му овозможува да им служи на реклами на нашите корисници врз основа на претходни посети на нашата веб-страница и други сајтови на Интернет. Корисниците можат да се откажат од употребата на колачето “Дарто” со посета на Политиката за приватност на Google Ad и содржината.

Ние го имплементиравме следното:

 • Ремаркетинг со Google AdSense
 • Известување за импресија на Google Display Network
 • Известување за демографијата и интересите

Ние, заедно со продавачи на трети лица, како што се Google, користиме колачиња од прва страна (како што се колачињата на Google Analytics) и колачињата од трети страни (како што се колачињата на DoubleClick) или други идентификатори на трети лица за да ги соберат податоците во врска со корисничките интеракции со рекламни впечатоци и други рекламни функции, како тие се однесуваат на нашата веб-страница.

Отфрлање:

Корисниците можат да поставуваат параметри за тоа како Google рекламира за вас со помош на страницата за поставки на Google. Како алтернатива, можете да се откажете од посетата на страната за отпуштање на мрежната рекламна иницијатива или со користење на прелистувачот за одбивање на Google Analytics.

Законот за заштита на приватноста во Калифорнија

CalOPPA е првиот државен закон во државата кој бара комерцијални веб-страници и онлајн услуги да објавуваат политика за приватност. Досегот на законот се протега многу подалеку од Калифорнија за да побара било кое лице или компанија во Соединетите Американски Држави (и веројатно светот), која раководи со веб-страници кои собираат лични информации од потрошувачите од Калифорнија за да објавуваат јасна политика за приватност на својата веб-страница, во која се наведуваат токму информациите што се собираат и оние поединци или компании со кои се дели. – Видете повеќе на: http://consumercal.org/california-online-privacy-protection-act-caloppa/#sthash.0FdRbT51.dpuf

Според CalOPPA, ние се согласуваме со следното:

Корисниците можат анонимно да ја посетат нашата страница.

Откако ќе се креира оваа политика за приватност, ние ќе додадеме врска кон него на нашата почетна страница или како минимум, на првата значајна страница откако ќе влеземе во нашата веб-страница.

Нашиот линк за приватност го вклучува зборот “приватност” и лесно може да се најде на страната наведена погоре.

Ќе бидете известени за сите промени во Политиката за приватност:

 • На нашата Полиса за приватност

Може да ги менува вашите лични податоци:

 • Со најавување на вашата сметка

Како нашата веб-страница се справува со сигнали Не трепкајте?

Почитуваме сигнали “Не следи” и “Не пратете”, напишете колачиња или употребувајте реклами кога механизмот за прелистувач “Не прати” (DNT) е во место.

Дали нашиот сајт дозволува третирање на однесувањето на трети лица?

Исто така, важно е да се забележи дека ние им овозможуваме на трети лица однесувањето следење

COPPA (Законот за заштита на приватноста на деца на интернет)

Кога станува збор за собирање на лични податоци од деца под 13-годишна возраст, Законот за заштита на приватноста на интернет (COPPA) ги става родителите во контрола. Федералната трговска комисија, Агенцијата за заштита на потрошувачите на САД, го спроведува правилото COPPA, кое ги опишува што операторите на веб-страниците и онлајн услугите мора да направат за заштита на приватноста и безбедноста на децата на интернет.

Ние конкретно не ги продаваме на деца на возраст под 13 години.

Практични фер информации

Принципите на фер информациските практики претставуваат основа на законот за приватност во САД и концептите што ги вклучуваат играа значајна улога во развојот на законите за заштита на податоци низ целиот свет. Разбирањето на принципите за праведна информациска практика и како тие треба да се имплементираат е од клучно значење за усогласување со различните закони за заштита на личните податоци.

За да бидеме во согласност со практиките за праведна информација, ќе ги преземеме следниве реактивни мерки ако се случи прекршување на податоци:

Ние ќе ве известиме преку е-пошта

 • Во рок од 7 работни дена

Ние ќе ги известиме корисниците преку известување во место

 • Во рок од 7 работни дена

 

Ние, исто така, се согласуваме со принципот на индивидуална заштита, кој бара поединците да имаат право законски да ги извршуваат спроведливите права против собирачите на податоци и обработувачите кои не се придржуваат кон законот. Овој принцип бара не само дека поединците имаат спротивни права против корисниците на податоци, туку исто така и дека поединците се обраќаат до судовите или владините агенции за да ги истражат и / или да ги гонат неусогласеноста од страна на обработувачите на податоци.

КЕН СПАМ акт

CAN-SPAM Act е закон со кој се утврдуваат правилата за комерцијална е-пошта, се поставуваат барања за комерцијални пораки, им дава на примачите право да имаат е-пошта престана да бидат испратени до нив, и ги опишува тешките казни за прекршоци.

Ја собираме вашата е-пошта за да:

 • Испратете информации, одговарајте на прашања и / или други барања или прашања
 • Процеси нарачки и да испраќате информации и надградби во врска со нарачките.
 • Испратете дополнителни информации поврзани со вашиот производ и / или услуга
 • Пазар на нашата мејлинг листа или продолжи да испраќаме пораки до нашите клиенти откако настанала оригиналната трансакција.

Да бидеме во согласност со CANSPAM, се согласуваме со следново:

 • Не користете лажни или лажни субјекти или адреси на е-пошта.
 • Идентификувајте ја пораката како реклама на разумен начин.
 • Вклучете ја физичката адреса на нашиот бизнис или седиште на сајтот.
 • Следење на трети лица е-мејл маркетинг услуги за усогласеност, ако некој се користи.
 • Почекајте ги чекорите за откажување / отпишување брзо.
 • Овозможете им на корисниците да се откажат со користење на врската на дното на секоја е-пошта.

Ако во било кое време сакате да се откажете од примање идните пораки, можете да ни пишете на

[email protected] и ние веднаш ќе ве отстраниме од СИТЕ кореспонденции.

Контакт со нас

Ако имате било какви прашања во врска со оваа политика за приватност, може да не контактирате користејќи ги информациите подолу.
getfit.mk
2885 Sanford Ave SW # 44759
Гранвил, МИ 49418
С.А.Д.
[email protected]