View Post

НЕВЕРОЈАТНИТЕ БЕНЕФИЦИИ НА ОВЕСНИТЕ СНЕГУЛКИ ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ

In blog by getfit

Сите знаеме дека здравата исхрана е најголемиот фактор за намалувањето на тежината како и за одржување на здрав и балансиран животен стил. Денес ке ги разгледаме неверојатните својства на овесните снегулки како дел од вашата исхрана. Овесот е богат со калциум, магнезиум, манган, фосфор, растителни влакна, цинк и витамини Б и Е. Истражувањата покажуваат дека овесните снегулки можат да го …

View Post

ТОП 7 МИТОВИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ТЕЖИНАТА И ВЕЖБАЊЕТО

In blog by getfit

  Мит: Вежбање во теретана е само за мажи „Ќе се зголемам премногу – нема да бидам женствена“ Вистина: Вежбањето е одличен начин да ги зајакнете вашите мускули, но не е најважно во нивно растење и не е поврзано со пол. Со вежбањето ги зајакнувате и дефинирате мускулите, но дали тие ја променуваат својата големина или не, е клучна исхраната. …